Robert Negoiță: de luna viitoare reîncepe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Sectorul 3

Primăria Constanța ridică mașinile parcate neregulamentar

Cel mai probabil de la începutul lunii viitoare, după ce va fi aprobată organigrama, va reîncepe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public în Sectorul 3, a anunțat primarul Robert Negoiță.

Edilul a precizat că hotărârea a intrat în vigoare. Întrebat de Digi24 când se vor ridica, efectiv, maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 3, Robert Negoiță a răspuns: “Reporter: Eu sper că în cel mai scurt timp. Din momentul în care vom avea organigrama aprobată, Până la începutul lunii viitoare”.

Din cele 7,636 milioane de maşini înmatriculate până luna trecută în România, 1,321 milioane au acte de Capitală. Numărul parcărilor publice şi de reşedinţă nu depăşeşte 300.000. „Străzile secundare au devenit, de fapt, parcări informale, din punctul de vedere al primăriei. Poliţia nu sancţionează şoferii. Sunt cetăţeni care au ajuns ei înşişi să semnaleze, să pună anunţuri în parbrizul maşinilor, anunţând şoferii că, de fapt, încalcă legea”, spune Roxana Wring, consilier general din partea USR.

„Mai mulţi părinţi care ne-am lovit de aceeaşi problemă, ne-am hotarât să facem o iniţiativă civică, care se cheamă Grow Up România. Trebuie aplicate în primul rând amenzile, care nu se aplică. Avem nişte flyere pe care le punem în parbriz care spun că atunci când cobori din maşină eşti pieton! Trebuie să te gândeşti la cei din jurul tău, care pot avea probleme”, declară Alma Cazacu, reprezentant al Grow Up România:.

Și în Sectorul 2 ar putea reîncepe ridicarea mașinilor. „Bucureştiul este un oraş fără trotuare! Oamenii le lasă acolo pentru că parcarea este gratis. Ei consideră trotuarele sau locurile de la rigolă ca locuri gratuite. Am demarat la nivelul poliţiei locale realizarea unui regulament, prin care să putem ridica maşini din Sectorul 2. Sper ca în acest an să ne apucăm de acest lucru”, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.

LĂSAȚI UN MESAJ