GALERIE FOTO Primăria Capitalei anunță că primele 20 de autobuze turcești Otokar au ajuns la București

Primele 20 de autobuze turcești Otokar, din cele 400 recent achiziţionate, au ajuns la Bucureşti şi vor fi recepţionate în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, la autobaza Titan a Societăţii de Transport Bucureşti, a anunțat miercuri Primăria Capitalei.

„Mă bucur să îi anunţ pe bucureşteni că primele autobuze noi, ultramoderne, au ajuns în Capitală. Sunt autobuze dotate cu aer condiţionat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri şi beneficiază de supraveghere video atât în interior, cât şi în exterior. Tehnologia GPS instalată permite localizarea în trafic şi furnizarea către călători a informaţiilor legate de timpii de aşteptare în staţie şi de parcurgere a traseului”, a afirmat primarul general Gabriela Firea.

PMB menţionează că, potrivit graficului, până la sfârşitului anului, vor fi livrate alte 80 de unităţi, iar anul viitor restul de 300. Prin dispoziţia primarului general, s-a înfiinţat comisia de recepţie a autobuzelor, formată din specialişti ai direcţiilor Transporturi şi Achiziţii din cadrul PMB, dar şi din specialişti ai STB. Comisia va verifica dacă autobuzele respectă toate criteriile tehnice de atribuire, conform caietului de sarcini. După finalizarea procedurii de recepţie, se va convoca şedinţa de îndată a Consiliului General pentru ca primele 20 de autobuze să fie concesionate, conform Legii 92/2007 modificată prin OUG 89/2018, către Societatea de Transport Bucureşti.

Ulterior aprobării în CGMB a concesiunii, STB va depune la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor toate documentele pentru obţinerea numerelor şi a taloanelor şi va înregistra aceste autobuze turcești Otokar la Direcţia taxe şi impozite. Se estimează că toate procedurile premergătoare se vor finaliza până la jumătatea lunii noiembrie, când autobuzele vor fi scoase, progresiv, în trafic, precizează PMB.

În luna iunie, Gabriela Firea a semnat împreună cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primăria Capitalei achiziţionează 400 de autobuze noi Euro 6. „Conform graficului de livrări, până la sfârşitul acestui an, vor veni la Bucureşti primele 100 de unităţi, urmând ca anul viitor să ajungă şi restul de 300 de autobuze. Valoarea tranzacţiei este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri în funcţie de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7 m şi 30 de autobuze de 18 m”, potrivit PMB.

Cum arata autobuzele Otokar în fabrica din Turcia:

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here