GALERIE FOTO Gabriela Firea anunță când va fi gata Șoseaua Fabrica de Glucoză la patru benzi

Fabrica de Glucoză la patru benzi

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat vineri când va fi gata Șoseaua Fabrica de Glucoză la patru benzi, în loc de două (câte una pe sens), câte sunt acum.

Edilul a declarat că este respectat graficul iniţial şi chiar s-a discutat cu reprezentanţii constructorului în vederea reducerii termenului de finalizare la 12 luni.

“Iniţial, contractul a fost încheiat pentru 15 luni. Am discutat pentru un termen mai scurt, de 12 luni, şi ne-am dori ca timpul să ne ajute şi el să putem lucra în continuare cât mai bine şi această lucrare să fie cât mai curând finalizată. (…) Este o lucrare foarte importantă de infrastructură, coordonată de Primăria Capitalei, în valoare de circa zece milioane de euro. Suntem în grafic cu toate etapele. Aici practic şoseaua se va extinde de la două la patru benzi şi va traversa practic şi sensul giratoriu care va fi construit. Suntem şi noi nerăbdători să vedem în ce sens va influenţa traficul deschiderea autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti-Braşov. Am înţeles că este preconizată această inaugurare în jurul datei de 1 Decembrie. Era necesară această supralărgire, pentru că în mod evident nu se mai putea continua cu două benzi, era nevoie de patru benzi”, a spus ea.

Marius Coaje, consilier al primarului general, a afirmat că lucrările sunt în grafic pentru a lărgi Șoseaua Fabrica de Glucoză la patru benzi. “Suntem în grafic cu absolut tot ce înseamnă lucrări la Fabrica de Glucoză. Mai mult de atât, ne pregătim pentru joncţiunea cu A3 şi dacă vom avea probleme cu A3, împreună cu Brigada Rutieră, cu Poliţia Locală şi Comisia Tehnică de Circulaţie vom rezolva problema din zonă, indiferent de încărcarea autostrăzii A3”, a declarat Marius Coaje.

Fabrica de Glucoză la patru benzi. Litigiile au blocat proiectul

Gabriela Firea a menţionat că lucrarea pentru a lărgi Șoseaua Fabrica de Glucoză la patru benzi a fost îngreunată prin diverse litigii. “A fost îngreunată, noi am găsit-o blocată, în primul rând pentru că erau diferite litigii. De asemenea, erau probleme în ceea ce priveşte exproprierile, defrişările care au fost necesare. Noi ne-am asigurat că toţi cetăţenii care au fost în zonă au fost relocaţi, chiar de către noi, şi s-a putut demara lucrarea. Tot foarte importante în această zonă sunt şi alte câteva obiective. Mă refer la pasajele Petricani, Andronache şi Doamna Ghica. În acest moment, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă lucrează la reactualizarea studiilor de fezabilitate, astfel încât, după finalizarea acestora, vom putea să realizăm caietele de sarcini şi să organizăm licitaţiile. Ne-am dori ca acestea să nu fie blocate sau îngreunate, să se poată începe aceste lucrări de anvergură, care vor fluidiza foarte mult traficul în zona de nord a Capitalei”, a spus ea.

Primarul general a oferit asigurări că vor fi găsite soluţii pentru managementul traficului în perioada realizării lucrărilor pentru a lărgi Șoseaua Fabrica de Glucoză la patru benzi.

LĂSAȚI UN MESAJ