Marea Neagră: Începe programul ”Litoralul pentru Toţi”. Cum puteţi petrece un sejur pe litoral cu bani puţini

Mare: Pexels/Pixabay.com
Mare :Pexels/Pixabay.com

Prin programul ”Litoralul pentru Toţi”, care are loc între 21 mai – 20 iunie românii pot petrece un sejur pe litoralul românesc. Tarifele pornesc de la 40 de lei pe noapte.

Până acum, 54 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre participă la program. Ele pun la dispoziţia turiştilor circa 4.000 de locuri de cazare pe noapte. A anunţat luni Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Care sunt tarifele

„Românii pot petrece un sejur pe litoralul românesc cu tarife pornind de la 40 de lei pe noapte prin programul ‘Litoralul pentru Toţi’. Acesta se desfăşoară în perioada 21 mai – 20 iunie 2021, anunţă Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Până acum, un număr de 54 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoralul românesc al Mării Neagre vor participa la acest program. Ele pun la dispoziţie turiştilor aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte”, arată FPTR.

Cazare cu tarife reduse

Românii care merg în staţiunile româneşti de la Marea Neagră până pe 20 iunie se pot caza cu tarife reduse. Ei plătesc de la 40 de lei de noapte prin programul „Litoralul pentru toţi”. Acesta este situat la a 38-a ediţie şi este lansat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

“În ciuda dificultăţilor pe care le întâmpină sectorul turistic, puternic afectat de efectele economice provocate de apariţia virusului Sars-Cov-2, continuăm tradiţia instituită în urmă cu 19 ani. Aceea de a oferi tuturor românilor posibilitatea de a petrece o vacanţă la malul mării la tarife mult reduse. În ultimii nouă ani am făcut tot posibilul să menţinem aceleaşi tarife la pachetele turistice oferite. Acest lucru reprezintă un efort suplimentar din partea tuturor unităţilor de cazare participante”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv FPTR.

Care sunt tarifele

Tarifele prin programul “Litoralul pentru Toţi” sunt cu până la 65% mai mici comparativ cu cele din vârf de sezon. Tariful pentru o noapte de cazare începe de la 40 de lei. Cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziţionat la un hotel de 3 stele din staţiunea Neptun . Acesta costă 80 lei/noapte pentru 2 persoane.

La polul opus, se află staţiunea Mamaia. La un hotel de 4 stele 2 persoane vor plăti pentru un sejur de minim 5 nopţi, care include cazare cu servicii de masă ultra all-inclusive, 520 lei/ noapte.

Turiştii care vor să se cazeze în staţiunea Eforie Nord vor avea tarife de la 85 lei/noapte pentru 2 persoane. Pachete sunt de minim 4 nopţi.

Programul „Litoralul pentru Toţi”, singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri

Programul „Litoralul pentru Toţi” se află la ediţia cu numărul 38 şi este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

Sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă de către cei care nu le-au folosit încă. Detaliile privind hotelurile incluse în programul „Litoralul pentru Toţi” se găsesc pe site-ul FPTR. Rezervările se pot face direct, la hotel. Dar şi prin intermediul agenţiilor de turism.
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc are în componenţă un număr de 5.344 de societăţi comerciale din turism. Acestea asigură venituri salariale pentru 73.752 de angajaţi. Ele reprezintă 37% din forţa de muncă din turism, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro, potrivit

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.