Spitalul din Slatina a luat FOC: Un pacient a aprins cu bricheta!

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a luat foc. Intervenţia este în plină desfăşurare. Incendiul a izbucnit miercuri, 21 aprilie, în jurul orei 11.40.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Olt transmite că incendiul produs la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina a fost lichidat.

„Acesta s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter şi etaj 1. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Până la acest moment, au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum şi sunt transportate la UPU. Se continuă operaţiunile de căutare”, a comunicat ISU Olt.

37 de pacienţi în saloane

În ajutorul ISU Olt au sărit şi inspectoratele din judeţele limitrofe. Astfel au fost trimise la incendiu: – de la ISU OT, 4 maşini stingere, 1 autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanţe SMURD, 6 ambulanţe SAJ; – de la ISU DJ, 1 maşină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanţe SMURD, 1 spital mobil; – de la ISU TR, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanţe SMURD; – de la ISU VL, 2 ambulanţe SMURD.

În secţia de Psihiatrie se aflau 37 de pacienţi. Focul se manifestă la parterul şi la etajul 1 al secţiei. Dintre cei 36 de pacienţi, 6 au fost duşi la UPU, pentru că au inhalat fum, iar 30 sunt în stare bună nefiind nevoie de transportul lor. Secţia de Psihiatrie este situată la 100 metri de spital. Unul dintre pacienţi ar fi dat foc cu bricheta salonului în care se afla.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here