Se măresc amenzile RATB. Validarea cardului devine obligatorie, chiar și pentru posesorii de abonamente

abonamente gratuite pentru elevi Se măresc amenzile RATB Ilfov

Se măresc amenzile RATB (actuala Societate de Transport București – STB), potrivit noului regulament al serviciului de transport public din Bucureşti şi Ilfov, care a fost făcut public luni.

Amenda pentru călătoria fără bilet în mijloacele de transport în comun operate de STB creşte până la 500 de lei, față de 50 de lei în prezent, potrivit noului regulament al serviciului de transport public din Bucureşti şi Ilfov.

De asemenea, vor fi amendaţi cu până la 150 de lei şi cei care, deşi au abonament, nu validează cardul de călătorie. Regulamentul serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea București – Ilfov prevede sancţiuni mai drastice pentru cei care circulă fără bilet. Astfel, amenda pentru aceştia poate ajunge la 500 de lei (de zece ori mai mare decât în momentul de față.

De asemenea, vor fi sancţionaţi şi cei care, deşi au abonament emis de STB, nu validează cardul la fiecare călătorie, potrivit noului regulament realizat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (ADTPBI) şi publicat pe site-ul de Internet al Societății de Transport București.

Se măresc amenzile RATB. Statisticile STB, viciate

Reprezentanţi ai STB au explicat obligativitatea validării cardurilor de călătorie chiar şi în cazul celor care au abonament prin faptul că în acest fel va putea fi calculat şi gestionat mai bine fluxul de călători din fiecare mijloc de transport. De altfel, validarea cardurilor este obligatorie în orice capitală europeană, pentru că așa se pot întocmi statistici referitoare la solicitarea fiecărei linii și se poate redimensiona capacitatea de transport.

Cum însă pensionarii nu au carduri (ei trebuie să prezinte doar ultimul talon de pensie, la solicitarea controlorilor) și, în consecință, nu validează, niciodată nu se vor putea face statistici corecte la STB, așa cum se întâmplă la autoritățile de transport din alte orașe europene.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here