Rafila, despre vaccinarea obligatorie: Nici gând!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că părinții din România trebuie să ia în calcul serios varianta de a-și vaccina copiii anticoronavirus. Rafila spune că accesul la educație nu va fi condiționat de vaccinare.

„Broșurile de informare au fost făcute de medici specialiști care au îngrijit în acest timp copii infectați cu coronavirus. În niciun caz nu vom impune obligativitatea vaccinării și nu se pune problema restricționării accesului la educație. Circulă un fake de presă, nici măcar nu cred că e de presă cât e vorba de rețele sociale, care spune că vrem să impunem vaccinarea obligatorie la copii, dar nu se pune problema”, a declarat Alexandru Rafila.

România stă bine

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că România se află într-o situația în care pandemia este gestionabilă, iar școlile vor fi menținute deschise atâta timp cât nu vor fi ocupate mai mult de 75% paturi Covid din județ. Rafila a dat exemplul Franței sau Marii Britanii și a aratătat că în cazul în care eram în situația acestor țări, atunci am fi avut 100.000 de cazuri.

Şcolile trebuie să rămână deschise

„Ne dorim, din tot ce s-a întâmplat în ultimii 2 ani, să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț, ci în funcție de anumiți parametri care să nu blocheze sistemul de sănătate.

CITEŞTE ŞI: Rafila, desfiinţat de PNL din cauza certificatului verde: Nu ne putem baza la infinit doar pe noroc!

Această boală are o transmisibilitate mult mai mare, cu cifre absolut incredibile: Franța peste 300.000 de cazuri pe zi, Marea Britanie record și trebuie să ținem cont că aceste țări sunt de trei ori mai mari decât România. Dacă ar fi să raportăm la țara noastră, ca să fim în aceeași situație ar trebui să avem 80.000-100.000 de cazuri pe zi, dar din fericire nu suntem în această situație.

Ceea ce observăm este că raportat la numărul de cazuri noi, procentul de internări este de 2,5% zilnic. Noi am reflectat, împreună cu colegii de la INSP și am încercat să găsim soluții pentru a menține școlile deschise, dar în același timp să nu aglomerăm spitalele.

Am prevăzut o situație în care școlile se închid: atunci când 75% din paturile Covid dintr-un județ sunt ocupate (…) Situația de astăzi variază, cel mai înalt grad este la Suceava cu 34%, Cluj 8%, iar în București și Ilfov este de 18%. La nivel național gradul de ocupare este de 16%”, a spus Alexandru Rafila.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.