PSD, veste URIAŞĂ: Facturile românilor la energie vor scădea! Vom duce preţurile la nivelul de dinainte de liberalizarea sălbatică făcută de dreapta!

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că facturile românilor la energie vor scădea, ca urmare a pachetului de măsuri propus de PSD și agreat în coaliție.

Prețul la energie va reveni la prețul de dinaintea liberalizării, iar de plafonare vor beneficia 90% dintre cetățeni.

„Facturile românilor vor SCĂDEA imediat – ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri în coaliție.

Plafonare şi compensare

Pachetul de măsuri al PSD duce prețul la energie electrică la nivelul de dinainte de liberalizarea sălbatică făcută de dreapta, respectiv 0,68 lei/kWh. De asemenea, am crescut plafonarea la 0,31 lei/kWh și am aplicat o compensare de 40% la gaze naturale, astfel încât prețurile finale să fie mai mici.

În plus, măsurile PSD au vizat și creșterea volumele de consum atât la electricitate, cât și la gaze pentru ca 90% dintre cetățeni să beneficieze de prețuri scăzute, spre deosebire de doar 20% ca până acum.

CITEŞTE ŞI: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute, fără ca oamenii să fie debranşaţi. Anunțul premierului Ciucă

Propunerile PSD, agreate de întreaga Coaliție, trebuie să fie adoptate cât mai repede prin ordonanță de urgență de către Guvern, astfel încât să fie aplicate de la 1 februarie (inclusiv la factura din ianuarie)”, scrie Marcel Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here