Opt deputaţi sunt în incompatibilitate. Printre ei, primarul Craiovei şi un consilier general PSD

Opt deputaţi din noul Parlament sunt în situaţie de incompatibilitate, potrivit notificărilor pe care le-au transmis Biroului Permanent, urmând ca în termenul legal noii aleşi să opteze între mandatul de deputat şi funcţia incompatibilă.

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, care este primar al municipiului Craiova, a notificat Biroului Permanent că se află în stare de incompatibilitate, potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor. Lia Olguţa Vasilescu a comunicat, potrivit documentului depus la Bp, că îşi rezervă dreptul de a opta între cele două funcţii în termenul legal de 30 de zile de la depunerea notificării.

Deputatul PSD Eliza Peţa a transmis conducerii Camerei Deputaţilor că se află în situaţie de incompatibilitate, deţinând şi funcţia de administrator/director la SC Salubritate Craiova, urmând ca în termenul prevăzut de lege să aleagă între cele două funcţii.

Deputatul PSD Mihaela Huncă, ce deţine şi funcţia de inspector şcolar general, în cadrul Inspectoratului Şcolar Botoşani, a transmis BP că va alege în termen de 30 de zile între cele două funcţii.

Un alt deputat aflat în stare de incompatibilitate este Ioan Balint (PMP), care notifică Biroului Permanent că la data intrării în exerciţiul nu este compatibil cu statutul de deputat, neoferind însă informaţii suplimentare.

Deputatul PSD Zamfira Constantin a transmis BP că deţine simultan şi funcţiile de consilier general al Municipiului Bucureşti şi de director general al SC Ecovol SA şi ca în termen de 15 zile va demisiona din cele două funcţii pentru a-şi putea păstra mandatul de deputat.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a notificat BP că este incombatibil cu Statutul deputaţilor şi senatorilor, precizând că în data de 19.12.2016 a înaintat către CJ Bistriţa cererea de demisie din calitatea de consilier judeţean.

Un alt deputat în stare de incompatibilitate este liberalul Aurel Varga, care a notificat BP că îşi va depune demisia din funcţia de administrator al firmelor pe cale le deţine pentru a-şi păstra mandatul de deputat.

Deputatul PNL Marius Bodea a comunicat BP că şi-a dat demisia din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, în data de 12 decembrie 2016, ieşind astfel din starea de incompatibilitate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here