O tânără a murit, după mai multe diagnostice greşite. Mama fetei: avea frisoane, am cerut o pătură, nu mi-au adus nimic

Mihaela Anghele, sursa: Facebook

Este anchetă la Spitalul Judeţean Galaţi, după ce o tânără de 21 de ani, studentă în anul trei la Facultatea de Medicină a murit. Familia acesteia acuză cadrele medicale de neglijenţă şi erori medicale.

Mama povestește că fata de 21 de ani a ajuns Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu dureri mari spate. Cadrele medicale de la UPU i-au pus diagnostice greşite, fiind trimisă acasă de două ori de cadrele medicale. 

„Fata mea a acuzat nişte dureri de spate şi pe 28 octombrie, într-un puseu de durere a ajuns la Urgenţe cu salvarea. Am aşteptat şase ore până să i se pună un diagnostic. I s-a spus că are lombosciatică, fără ca medicul să se apropie de ea. Un diagnostic greşit. Ne-au trimis acasă cu tratament, însă durerile nu s-au oprit. Vineri, fata mi-a spus: mami, mami mă doare. Sâmbătă dimineaţă , pe la ora 10.00, am venit din nou la urgenţe. O asistentă de acolo ne-a spus: pentru o durere de spate veniţi iar? Au chemat iar doctorul, acelaşi diagnostic, tot aşa, pus de la distanţă: lombosciatică”, povesteşte Carmen Anghele, mama victimei.

Deși avea dureri cumplite, tânără a fost trimisă din nou acasă. Starea de sănătate ei s-a agravat, iar sâmbătă dimineaţa, mergând la baie a descoperit o umflătură, un abces perianal. A mers la urgenţe din nou.

„De acolo a început calvarul. A chemat un medic chirurg, care nu s-a purtat foarte profesional cu ea, după părerea ma. Ea avea dureri groaznice şi i-a spus fetei că se alintă. M-a dat afară din cabinet. Ea având dureri mari, nu a putut sta la consult. S-a supărat, a  aruncat mănuşile. Eu i-am zis să-i dea un un calmant, poate o ajută ..şi atunci a început să ţipe la mine: <vă uitaţi ce este în spatele spitalului, câte cazuri de COVID avem? Vorbiţi cu Raed Arafat să vă angajeze oameni> Apoi, i-a spus fetei că dacă nu o operează o să moară. Atunci fata s-a speriat şi a început să plângă: mami, mami, nu mă lăsa aici. Nu mai respira, s-a învineţit..Am plecat acasă, însă duminică, la ora 4.00, m-am întors cu ea..voma şi făcea temperatură”, povesteşte mama fetei. 

Mama povestit că fata avea rezultate relativ bune la analizele făcute înainte de operaţie. Însă, rezultatele au fost dezastruoase după intervenţia chirurgicală, fiind descoperite mai multe bacterii. A  cerut inclusiv transferul la alt spital, dar a fost refuzată motivul fiind că pacienta nu este transportabilă.

 „Luni dimineaţă m-au sunat că fata este în stare foarte critică şi nu ştiu dacă scapă cu viaţă. Mi-au spus că e nevoie  e altă operaţie abdominală. Mi-am dat acordul, au operat-o. A ieşit din operaţie, dar mi-au spus că este în stare gravă şi nu se ştie dacă rezistă. Vineri am fost la domnul doctor, care mi-a spus că nici în ziua de astăzi noi nu ştie cu exactitate diagnosticul fetiţei. Duminică la ora 11.00, analizele ei erau bune, iar după operaţie analizele era dezastruoase…iar a doua zi au început să-i apară Ecoli şi Klebsiell, care ştiu că este infecţie intraspitracicească, i-au cedat organele, au intubat-o. Am cerut transfer de foarte multe ori, mi-au spus că este netransportabilă. Pe 14 noiembrie a murit”, spune Carmen Anghele.

Rudele fetei au făcut plângere la spital şi vrea să se adreseze Parchetului pentru stabilirea vinovaţilor.

De asemenea, conducerea Spitalului Judeţean Galaţi a început o anchetă, în urma plângerii depuse de familia Mihaelei. 

 „Pacienta a fost internată în spitalul nostru, unde a beneficiat de toate îngrijirile medicale şi investigaţiile necesare. Aceste îngrijiri au fost adaptate în permanenţă la modificările clinico biologice şi imagistice apărute pe durata spitalizării. Din păcate, evoluţia  a fost nefavorabilă. Pe toată durata internării s-a ţinut legătura cu mama pacientei şi, în momentul de faţă, ne pare nespus de rău de pierdere suferită. Sesizare care a fost depusă în cursul dimineţii urmează să fie analizată, rezultatul urmând a fi transmis mamei pacientei.”, a declarat Violeta Şapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here