Mircea Geoană: protocol PSRO-PNL pentru alegerile locale. Comentariul acid al lui Cristian Preda

Mircea GeoanăPSRO şi PNL vor semna un acord post-electoral pentru alegerile locale, a anunţat dumincă liderul social-democrat Mircea Geoană. Anunţul a fost comentat ironic de eurodeputatul PPE Cristian Preda.

„Decizia noastră este să intrăm într-o discuţie post-electorală şi un acord politic post-electoral cu PNL este cel pe care astăzi l-am stabilit ca fiind un pas pe care suntem dispuşi să-l facem în perioada imediat următoare”, a declarat Geoană.

„Nu este vorba de o alianţă politică, este vorba de un acord politic post-electoral. Mergem pe liste proprii, avem candidaţi proprii, avem oferta noastră politică, suntem un partid de centru stânga modern, suntem social-democraţi moderni. Liberalii au altă doctrină, foarte bine. Nu creăm niciun fel de amalgam între două doctrine diferite, suntem două partide diferite. Avem un acord de colaborare parlamentară cu PNL din aprilie anul trecut”, a detaliat Mircea Geoană termenii acordului cu liberalii.

Liderul PSRO a explicat că acordul presupune „tot ce înseamnă o colaborare în ziua votului şi după ziua votului”. Susţinerea candidaţilor celuilalt partid se face, potrivit acordului, doar dacă sunt alegeri locale în două tururi de scrutin, a susţinut Geoană. El a lansat un apel către „alte formaţiuni, mai mici, nou create”, inclusiv ONG-uri, pentru colaborare electorală, subliniind că formaţiunea sa are o „predispoziţie pentru o colaborare pe zona ecologistă”, dar că nu au fost începute negocieri cu alte partide politice.

Anunţul lui Mircea Geoană a fost comentat acid de eurodeputatul PPE Cristian Preda. „După ce social-democrații au anunțat că se aliază cu singurul partid din România membru în federația liberalilor europeni, cel mai important partid românesc din PPE anunță o alianță cu o formațiune condusă de Mircea Geoană și care a cerut afilierea la Internaționala socialistă. Mai lipsește ca M10, partid conservator, să fuzioneze cu niște ecologiști…”, a scris Preda pe pagina sa de Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here