Ministrul Bode: Consumul de droguri la volan riscă să fie la fel de periculos la fel ca consumul de alcool

accidente
Upset driver After Traffic Accident

Tot mai mulţi şoferi sunt prinşi de poliţişti conducând sub influenţa substanţelor interzise,  a avertizat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Ministrul a mai avertizat că  „consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool”.

„Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă. Nu vreau să dau un verdict, însă consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Ministrul a mai spus că, pentru a limita „astfel de comportamente periculoase”, este nevoie de o abordare cuprinzătoare la toate nivelurile societăţii şi de o dezbatere naţională. Potrivit ministrului de Interne, in ultimul weekend, au fost pe teren peste 4.800 de oameni ai legii, fiind efectuate peste 1.400 de acţiuni. În urma controalelor efectuate, au fost reţinute 112 permise de conducere ca urmare a consumului de droguri sau alte substanţe interzise, fiind constatate aproximativ 170 de infracţiuni prevăzute la legislaţia pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, potrivit g4media.ro.

„Suntem cu toţii martori la exacerbarea unui fenomen – consumul de substanţe interzise. Este o realitate dură. De aceea, răspunsul autorităţilor trebuie să fie unul pe măsură. Măsurile de prevenire şi combatere pe care structurile Ministerului Afacerilor Interne le pun în practică încep să dea rezultate. Bilanţurile noastre în urma acţiunilor structurilor MAI ne-au arătat că avem de-a face cu tot mai muţi şoferi care conduc sub influenţa acestor substanţe.În doar trei nopţi, în judeţul Constanţa, 17, 18, 19 iunie, am verificat în trafic 3.300 de conducători auto, au fost testaţi (…) şi am constatat 34 de infracţiuni pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive şi 40 pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului”, a declarat Lucian Bode la „Forumul Siguranţei Rutiere”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here