Ministrul Bănicioiu le cere absolvenților de stomatologie să rămână în țară

Norina Forna
Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu, prezent la congresul prezidat de Norina Forna, alături de alte personalități ale lumii medicale

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a ținut vineri un discurs pe scena Congresului Internațional Bass 2015, în care le-a cerut tinerilor stomatologi să rămână să își deschidă cabinete în țară.

Bănicioiu
Norina Forna și Nicolae Bănicioiu, alături de alte personalități ale lumii medicale

Ministrul li s-a adresat atât stomatologilor din țară cât și specialiștilor internaționali cărora le-a mărturisit atât bucuria pentru realizările acestora, cât și încrederea în funcționalitatea sistemului medical românesc, aflat într-un proces de reformă. Bănicioiu a accentuat nevoia implementării unei politici prin care aceștia să fie motivați să-și dezvolte activitatea în țară. De altfel, Norina Forna, președintele Congresului, este o susținătoare a antreprenoriatului medical, a formării continue și mai ales a tinerilor medici stomatologi care optează pentru o carieră în România.
Manifestarea care are loc până pe 26 aprilie, la Hotelul Intercontinental, se distinge prin caracterul interdisciplinar, prin numărul impresionant de participanți – peste 1.000, dar și prin multitudinea de țări reprezentate: Albania, Bosnia & Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Serbia, Turcia și România (țări BaSS) dar și din Coreea de Sud, Franța, Germania, Italia, ori Rep. Moldova (țări non-BaSS).

Asociația Societatea Română de Reabilitare Orală organizează sâmbătă, împreună cu Banca Transilvania – Divizia pentru Medici si Ministerul Fondurilor Europene, un seminar pe tema „Metode de finanţare pentru deschiderea şi medicalizarea cabinetelor stomatologice”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here