Magistrala 2 de metrou va fi extinsă cu două stații. Șeful Metrorex vine în întâmpinarea primarului Băluță

metrou Pipera Magistrala 2 de metrou va fi extinsă

Magistrala 2 de metrou va fi extinsă cu două stații una dincolo de Pipera, iar cealaltă dincolo de Berceni, a declarat luni directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu.

Directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu, susţine că pentru eliminarea aglomeraţiei de pe Magistrala Pipera – Berceni este nevoie de încă două staţii, respectiv câte una la cele două capete.

„Am demarat formalităţile pentru studiul de fezabilitate, pentru extindere, atât spre Pipera, cât şi spre Berceni, ceea ce va conduce la micşorarea timpului între două garnituri de metrou. Timpul de aşteptare ar putea să scadă la 90 de secunde, iar acum este în jur de trei minute”, a declarat luni Dumitru Şodolescu.

El vine astfel în întâmpinarea unei inițiative a primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, care care anunțat că Magistrala 2 de metrou va fi extinsă cu încă o staţie, până la Centura din zona de sud a Capitalei. Demersul a fost aprobat recent de Consilul General al Municipiului Bucureşti şi va fi urmat de întocmirea unui studiu de fezabilitate şi, anul viitor, de realizarea investiţiei.

Magistrala 2 de metrou va fi extinsă. Inițiativa Primăriei Sectorului 4

”După semnarea protocolului de colaborare se va putea începe lucrul la Studiul de Fezabilitate (SF) al lucrării. În prezent, pe porţiunea dintre Berceni, ultima staţie de pe Magistrala 2 şi locul viitoarei staţii din apropierea liniei de centură există o singură linie de suprafaţă, folosită pentru diverse transporturi. Anul viitor vrem să realizăm investiţia, dar aşteptăm de la Metrorex o estimare a costurilor, în baza SF. Eliberarea studiului poate dura chiar trei luni”, a transmis viceprimarul Sectorului 4, Andrei Trocan.

„Această cale de rulare ar putea deservi transportului de persoane şi ar aduce beneficii locuitorilor Sectorului 4, precum şi cetăţenilor aflaţi în tranzit prin zona respectivă”, prevede expunerea de motive care a stat la baza proiectului Hotărârii de Consiliu prin care Primăria Sectorului 4 a cerut acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru protocolul de colaborare cu Metrorex. Prin care se stabilește că Magistrala 2 de metrou va fi extinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ