Luna decembrie a adus facturi amețitoare la curent electric și gaze

Prima lună de iarnă a adus facturi la curent electric şi gaze de două sau chiar trei ori mai mari. Acest lucru deoarece normele de aplicare a subvenţiei au fost publicate abia la sfârșitul lunii trecute iar furnizorii nu au ştiut cum să pună în practică reducerea.

Guvernul a dat foarte târziu normele de aplicare a legii privind compensarea şi plafonarea preţurilor la energie. Furnizorii susțin că nu au ştiut cum să calculeze discountul şi au trimis facturile cu preţul întreg. Normele ar fi trebuit să fie date la începutul lunii noiembrie și nu la sfârșitul ei, potrivit observatornews.ro.

Potrivit legii, sprijinul acordat de stat pentru consumul de gaze naturale este în valoare de 33% din factură şi de 29 de bani pe kwatt la energia electrică. Ajutorul financiar se va acorda în perioada noiembrie-martie, cu o condiţie. Și anume ca consumul la gaze naturale să fie în limita de 1.000 de metri cubi, iar la energia electrică, să nu fie mai mare de 300 de kwatt pe lună.

Începând din aprilie  ajutoarele nu vor mai fi acordate iar consumatorul va trebui să achite preţul întreg anunţat de furnizor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here