Liderul grupului PNL din CGMB, Cornel Pieptea, ales viceprimar al Capitalei

Marin Ștefănel
Cornel Pieptea, viceprimarul care și-a mințit alegătorii

Cornel PiepteaLiberalul Cornel Pieptea este noul viceprimar general al Capitalei. El a fost preferat de consilierii generali în locul lui Gabriel Pîrvu (PMP), găsit incompatibil de ANI.

Proiectul de hotărâre care a stat la baza alegerii lui Pieptea în funcția de viceprimar a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară. Și asta după ce prefectul Capitalei a atacat în instanţă hotărârea prin care Gabriel Pîrvu a fost ales în această funcţie.

Cornel Pieptea a fost votat de 32 din cei 49 de consilieri generali prezenţi la şedinţă. În şedinţa anterioară, pe 27 noiembrie, consilierii generali ai Capitalei au votat excluderea din CGMB a liberalului Gabriel Tănase, găsit în incompatibilitate, dar nu au mai discutat şi excluderea viceprimarului Gabriel Pîrvu, aflat în aceeaşi situaţie, din lipsă de cvorum.

După ședința consilierilor generali, Prefectura Municipiului Bucureşti a înaintat instanţei o solicitare de anulare a hotărârii de numire a lui Gabriel Pîrvu în funcţia de viceprimar, ca urmare a stării de incompatibilitate în care se află consilierul PMP.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat în iulie 2013 că Gabriel Pîrvu a fost incompatibil în perioada 5 mai 2010 – 2 mai 2011, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de consilier general în cadrul CGMB şi calitatea de administrator – membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării SA Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a decis că Gabriel Pîrvu a fost în incompatibilitate, decizia devenind definitivă prin necontestare, la 26 martie 2014.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

ANI a cerut, în 18 august, aplicarea sancţiunii disciplinare de revocare din funcţie a consilierului general Gabriel Pîrvu, ca urmare a deciziei definitive.

Pentru că Gabriel Pîrvu nu a fost revocat de CGMB, toţi cei 51 de consilieri generali au fost amendaţi, în 2 septembrie, de ANI, cu câte 2.000 de lei. ANI a anunţat atunci că, dacă Pîrvu nu va fi exclus, va sesiza organele de urmărire penală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here