Ioan Rus și-a dat demisia din funcţia de ministru al Transporturilor. Ponta caută înlocuitor săptămâna viitoare

Ioan-RusIoan Rus a demisionat din postul de ministru al Transporturilor, în urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate. Informaţia a fost confirmată de premierul Victor Ponta  pe contul de Facebook.

„Regret situația generată de declarațiile dlui Ioan Rus! Acesta și-a asumat răspunderea și mi-a prezentat demisia din funcția de ministru! Am acceptat demisia și săptămână viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!”, a postat Ponta pe Facebook.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că „de banii ăștia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”.

Ulterior, în emisiuni televizate, Rus a afirmat că declaraţia sa despre românii din străinătate a fost „cu sens pozitiv, dar cu o licenţă nefericită” şi că se va gândi să demisioneze doar dacă acest lucru se va impune, explicând că mai trebuie să finalizeze procedurile pentru MasterPlanul de Transport.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here