Interesul naţional a primat. România a învins Feroe şi s-a calificat la Euro 2016

FeroeNaționala de fotbal a României s-a calificat duminică searat la Euro 2016, după ce a învins reprezentativa Insulelor Feroe cu scorul de 3-0 (2-0 la pauză), la Torshavn, în ultimul său meci din Grupa F a preliminariilor.

Golurile echipei antrenate de Anghel Iordănescu (UNPR), marcate de Constantin Budescu (4, 45+1) și Alexandru Maxim (82) au dus la o calificare amânată de mai multe ori.

Cu patru jucători noi față de meciul cu Finlanda, Mățel, Pintilii, Popa și Budescu, tricolorii au deschis scorul rapid în Feroe, în minutul 4, când Raț i-a pasat înapoi lui Budescu, iar jucătorul Astrei a marcat cu un șut de la marginea careului: 0-1. În continuare, Feroe a avut o ocazie bună prin Hansson (18), al cărui la colțul scurt a fost scos de Tătărușanu.

În ultimele momente ale primei reprize, Budescu a trimis un șut centrare de pe partea dreaptă, care l-a surprins pe Nielsen și a intrat sub bară (45+1), majorând avantajul tricolorilor în faţa reprezentativei Feroe.

Feroe a ratat o mare ocazie în debutul reprizei secunde, prin Hansson, scăpat singur cu Tătărușanu, care a respins cu piciorul (47). România a reușit al treilea său gol împotriva reprezentativei Feroe, în minutul 82, prin Alexandru Maxim, la patru minute de la intrarea sa pe gazon, după ce a recuperat o minge și a combinat cu Bogdan Stancu: 0-3.

Până la final situaţia pe tabelă a rămas neschimbată și România a obținut a cincea calificare la un turneu final de Campionat European, după cele din 1984 (tot Franța), 1992, 2000 și 2008.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here