Înregistrarea ședinței USR în care Cioloș a amenințat cu demisia: „Eu îmi depun mandatul luni dacă programul ăsta nu e votat”

Dacian Cioloș, sursa: Facebook

Liderul USR, Dacian Cioloș, le-a transmis colegilor din conducerea partidului, în şedinţa de joi, în care a prezentat programul său de preşedinte, că dacă programul nu va fi votat, el va demisiona. „Nu are rost să-i mint pe oameni și să spun că voi face niște lucruri când știu că nu am pârghiile să le fac”, a afirmat Cioloș.

”Eu îmi depun mandatul. Da, luni, dacă programul ăsta nu e votat, că voi puteți să ziceți <domne nu vrem să votăm>, că nu scrie în statut și eu nu pot să vă oblig, pentru că dacă nu facem cvorum, nu avem ședință BPN. Sau și dacă facem cvorum și voi nu vreți să votați, eu nu pot să oblig. La fel, dacă votați împotrivă. Doar că atunci îmi asum consecințele și îmi prezint demisia și trebuie un alt președinte…”, a declarat Cioloș, conform înregistrărilor publicate de G4media.

Cioloș le-a transmis că nu are altă soluție decât demisia: „Să nu o luați ca o amenințare sau presiune, dar nu pot să spun altceva dacă nu pot să fac lucrurile respective”.

”Dacă programul e respins, deci, sigur, una e să discutăm anumite amendamente, dar eu ca președinte mi-am câștigat mandatul prin votul membrilor promițându-le că pot să fac niște lucruri și pot să fac lucrurile ălea cu susținerea BN-ului. BN-ului îi pot prezenta un program pe care să mi-l accepte. Dacă programul ăsta e respins luni, deci dacă nu am o susținere în BN pentru programul ăsta atunci iau în considerare să-mi depun mandatul, pentru că nu are rost să-i mint pe oameni și să spun că voi face niște lucruri când știu că nu am pârghiile să le fac”, a mai spus Cioloș.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.