E oficial: Ecaterina Andronescu revine la Ministerul Educației. Cine vine în locul lui Victor Negrescu

Diplome de studii ilegale
Ecaterina Andronescu a blocat ancheta

Ecaterina Andronescu revine la Ministerul Educației, după ce va fi propusă de PSD pentru acest post, a confirmat oficial Gabriela Firea, la ieşirea de la şedinţa PSD.

Primarul general a confirmat că a fost vot în unanimitate în PSD privind propunerea de la Ministerul Educaţiei.

“Am votat ca Ecaterina Andronescu să devină minstru al Educaţiei. Este foarte important să dăm un mesaj în toata ţara, să avem un profesionist”, a afirmat Firea.

Ecaterina Andronescu revine la Ministerul Educației. A mai fost acolo în Guvernul Emil Boc

Acum, Ecaterina Andronescu revine la Ministerul Educației. Din 22 decembrie 2008 și până pe 1 octombrie 2009 a fost ministrul Educației, Cercetării și Inovării în Guvernul condus de Emil Boc. Ecaterina Andronescu a demisionat din funcție pe data de 1 octombrie 2009, în același timp cu miniștrii social-democrați, în semn de solidaritate cu Dan Nica, care fusese demis de premierul Emil Boc. A câștigat un mandat de europarlamentar în 2014, pe lista PSD, la care a renunțat în favoarea lui Victor Negrescu. La data de 2 iulie 2012 a devenit din nou ministru al Educației și Cercetării în Guvernul condus de Victor Ponta, poziție pe care a deținut-o până pe 21 Decembrie 2012.

George Ciamba, în locul lui Victor Negrescu

La ședința de marți a PSD s-a votat și înlocuitorul lui Victor Negrescu, care și-a dat demisia vinerea trecută.

“Pentru înlocuitorul domnului Negrescu, am spus că nu înţeleg motivele demisiei. Domnul Negrescu a explicat că i s-au luat anumite atribuţii şi nu i s-a parut colegial. Am votat abţinere pentru domnul Ciamba”, a mai spus primarul general.

Gabriela Firea a confirmat şi că secretarul de stat din MAE, George Ciamba, va fi propunerea pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene. În acest caz au fost două abţineri: Gabriela Firea şi Victor Negrescu, ministrul demisionar.

Ce e cert e că Ecaterina Andronescu revine la Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ