Cornel Pieptea: mandatul lui Sorin Oprescu se suspendă dacă se decide arestarea sa preventivă

Marin Ștefănel
Cornel Pieptea, viceprimarul care și-a mințit alegătorii

Oprescu

Mandatul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, se suspendă dacă instanţa decide arestarea sa preventivă, a declarat duminică pentru Agerpres viceprimarul Bucureștiului Cornel Pieptea.

„Primarul general Sorin Oprescu a fost reținut pentru 24 de ore, urmează ca după aceste 24 de ore Justiția să ia o decizie. Justiția trebuie lăsată să își urmeze cursul independent. În cazul în care primarul va fi eliberat și își va putea exercita sarcinile de serviciu va reveni la Primărie. În cazul în care se va decide continuare prin arest preventiv conform Legii nr. 215/2001, Legea administrației publice locale, mandatul primarului se suspendă”, a spus Cornel Pieptea.

Potrivit viceprimarului, acest act administrativ este emis de prefectul Municipiului București. „Ulterior, Consiliul General va alege dintre cei doi viceprimari existenți în momentul de față un viceprimar care să preia toate atribuțiile primarului general. Dacă decizia va fi aceea de a fi eliberat și practic primarul este considerat nevinovat, el va reveni și va ocupa funcția pe care o are în momentul de față”, a precizat Pieptea.

În opinia sa, Sorin Oprescu nu mai are legitimitatea pentru a ocupa această funcție. „Cred că odată primarul general reținut pentru 24 de ore acesta nu mai are legitimitatea pentru a ocupa această funcție reprezentativă pentru București și nu mai are forța necesară pentru a realiza și conduce o primărie atât de mare. Să nu uităm că Primăria Municipiului București, care are un buget de aproape un miliard de euro, servește două milioane de locuitori”, a adăugat Pieptea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here