Alexandru Rafila, anunț privind petrecerile de Revelion: Nu vor fi luate măsuri care să nu poată fi respectate. Oamenii să se protejeze în continuare

Revelion
Revelion

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu recomandă petreceri cu număr mare de persoane de Revelion. El ii sfătuiește pe români să se protejeze deși incidența COVID este scăzută.

„Subiectul va fi dezbătut și adoptat în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, rugămintea e să înțeleagă că aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidența este mică, utilizarea corectă a măștii în spațiile aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, e absolut obligatorie”, a declarat Alexandru Rafila.

„Vom avea o presiune suplimentară datorată acestei tulpini Omicron și cred că fiecare trebuie să înțelegem că e responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja personal și pe cei cu care intrăm în contact”, a mai declarat Rafila.

„Nu recomandăm să existe evenimente cu număr foarte mare de persoane și aglomerații”

„Nu recomandăm să existe evenimente cu număr foarte mare de persoane și aglomerații. Nu putem discuta de petreceri. Dar dacă aceste lucruri se vor întâmpla și cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfășurate în condiții de siguranță. Oamenii să se protejeze în continuare, să nu creadă că o incidență scăzută e un element de nerespectare a unor reguli. Dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenței scăzute și de păstrare a vieții cât mai aproape ne normalitate”, a spus Rafila.

Întrebat dacă e posibil că la 12 noaptea, oamenii să nu mai poată sărbători în stradă trecerea dintre ani, Rafila a spus: „Discutăm acest lucru, dar nu vor fi luate măsuri stupide care să facă imposibilă întoarcerea în timp util la domiciliu”.

„Fiți convinși că nu vor fi luate măsuri care să nu poată fi respectate”, a adăugat el, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here