Alertă de poluare în Marea Neagră! Precizările ministrului Mediului

Tanczos Barna
Tanczos Barna. Sursa foto: pag de FB

Este puțin probabil ca poluarea să ajungă în Marea Neagră în scurt timp sau în cantități semnificative, spune Tanczos Barna, după ce în spațiul public privind propagarea unei unde de poluare pe cursul râului Nipru.

CITEŞTE ŞI: Tanczos Barna a RĂBUFNIT: Poziţia mea este de ministru pe patru ani. Aşa am venit în 2020!

Ministrul Mediului a discutat la telefon cu omologul său ucrainean, Ruslan Strilets.

În urma informațiilor apărute în spațiul public privind propagarea unei unde de poluare pe cursul râului Nipru, ca urmare a distrugerii barajului Nova Kahovka din Ucraina, ministrul mediului, apelor și pădurilor, Tánczos Barna a avut miercuri după-amiază o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean, Ruslan Strilets.

Monitorizarea zonei

Ministrul ucrainean al protecției mediului și resurselor naturale l-a asigurat pe ministrul Tánczos că autoritățile din țara vecină monitorizează în permanență evoluția fenomenului.

„În acest moment, partea ucraineană întâmpină o serie întreagă de dificultăți. Este dificilă monitorizarea zonei din cauza minelor marine purtate de apă, însă Marea Neagră este departe de această poluare, specialiștii români fiind de părere că este puțin probabil ca poluarea să ajungă în Marea Neagră în scurt timp, sau în cantități semnificative. Am primit asigurări de la ministrul ucrainean al protecției mediului că, dacă în urma monitorizării evoluției fenomenului se va constata că poluarea reprezintă un pericol real pentru Marea Neagră, partea română va fi notificată cu celeritate pe canalele diplomatice”, afirmă Tánczos Barna.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.