Administrația Națională de Meteorologie avertizează: Ninsori viscolite și vânt puternic

FOTO: Franz26/Pixabay.com
FOTO: Franz26/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări meteo de ninsori viscolite și vânt puternic, în perioada 28 februarie, ora 10 – 1 martie, ora 10. 

Avertizarea este valabilă pentru sud-estul țării, fiind vizate județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași. Se vor semnala temporar precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h.

ANM a emis pentru aceeași perioadă o avertizare de cod portocaliu de ninsori viscolite, strat de zăpadă consistent și vizibilitate redusă. Vor fi afectate județele Tulcea și Constanța unde va ninge consistent. Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…70 km/h iar ninsoarea va fi viscolită. Pe litoral și în deltă, rafalele vor atinge 80…90 km/h și se vor semnala precipitații mixte.

ANM a emis o informare meteorologică și la nivel național. Astfel, în perioada 1 martie, ora 10 – 3 martie, ora 10, în estul, sudul și centrul țării, în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ninge. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și în zona montană înaltă. Până la mijlocul săptămânii vremea va fi rece pentru începutul lunii martie în cea mai mare parte a țării, dar în special în regiunea de est și sud-est, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here