Accident grav pe centura de vest a Ploieştiului. Bilanţul carnagiului: cinci morţi şi 28 de răniţi

centura de vest a PloieştiuluiCinci persoane și-au pierdut viața, iar alte 28 au fost duse la spital după ce un autobuz în care se aflau 33 de oameni a intrat în coliziune pe centura de vest a Ploieştiului cu o autobasculantă încărcată cu nisip. Din primele cercetări rezultă că de vină pentru producerea accidentului ar fi șoferul autocarului, care ar fi adormit la volan.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Nicolae Popescu, a declarat că 28 de persoane au fost duse cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, între acestea aflându-se și un copil de nouă ani.

Trei dintre răniţii de pe centura de vest a Ploieştiului sunt în stare foarte gravă, iar pentru îngrijirea victimelor au fost chemați de acasă medici chirurgi, radiologi, ortopezi, dar și persoane auxiliar. Alte cinci persoane au decedat, între ele aflându-se și șoferul autobuzului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, autobuzul care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip, la fața locului nefiind depistate urme de frânare. ISU Prahova a pus la dispoziția familiilor victimelor două numere de telefon la care pot obține informații: 0244.515.933 și 0244.515.946.

Din primele cercetări, șoferul autobuzului implicat în accidentul de pe centura de vest al Ploieştiului este vinovat de producerea accidentului, la fața locului nefiind găsite urme de frânare, a declarat Marian Popescu. Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul ar putea să fi adormit sau autobuzul ar fi putut avea probleme tehnice.

Traficul pe centura de vest a Ploieştiului este blocat pe sensul de mers pe care a avut loc accidentul, astfel că se circulă alternativ dirijat, la fața locului aflându-se politiști de la circulație.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here