USR: Certificatele de urbanism și autorizațiile de construire să fie eliberate online

Autorizații de construire eliberate online

Consilierii municipali USR au depus un proiect de hotărâre în consiliul general care, dacă ar fi votat, ar obliga Primăria București să ofere online eliberarea certificatelor de urbanism, a autorizațiilor de construire sau desființare, furnizare de informații de interes public, atribuire sau confirmare de adresă poștală, eliberare planuri topografice.

Dacă proiectul va fi aprobat, Primăria Capitalei va trebui să ofere cetățenilor serviciile prin sistemul informatic edirect.e-guvernare.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, pentru punerea în practică a proiectului propus de Consilierii USR, funcționarii Primăriei trebuie să deschidă un cont pe portalul e-guvernare.ro și să configureze online o serie de servicii care urmează să fie oferite cetățenilor. După deschiderea contului se pot configura oricâte proceduri operaționale sau informaționale sunt necesare: de la impozite și taxe locale sau evidența populației, până la asistență socială sau documentații de urbanism și cadastru.

”Primăria Capitalei a pierdut de mult timp startul digitalizării administrației publice. Iar asta pare să nu-i trezească Gabrielei Firea absolut niciun regret. Prin urmare, am decis să luăm atitudine. Pentru că administrația PSD nu face nimic pentru simplificarea birocrației, am decis să facem noi, USR, deși suntem în Opoziție. Am elaborat acest proiect de Hotărâre pentru furnizarea de servicii și proceduri online. Dacă va fi votat, acest proiect va obliga Primăria să țină pasul măcar cu alte primării din țară și să ofere în sistem online măcar servicii elementare”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.