VIDEO Un brăilean a cerut Poliției să fie arestat, deși nu a comis nicio infracțiune. Polițistul care l-a filmat este cercetat disciplinar

Un brăilean a cerut Poliției să fie arestat, deși nu a comsi nioc infracțiune. Polițistul care l-a filmat este cercetat disciplinar
SURSA: GOOGLE

Realitatea bate filmul, la Brăila. Un bărbat a mers de bună voie la Poliție și a cerut fie arestat, deși nu a încălcat nicio lege. Polițistul l-a filmat și a postat ulterior imaginile pe Facebook. După ce a vizionat imaginile, conducerea Inspectoratului de Poliție Brăila a decis să-l cerceteze disciplinar pe polițist.

În filmul postat pe rețelele de socializare apare un bărbat care îi solicită unui polițist să-l aresteze, deși nu a comis nicio infracțiune. Iată și dialogul dintre cei doi.

„Vreau să mă arestați. De ce ? Degeaba. Cum așa degeaba, fără să faci nimic? Unde ai auzit tu așa ceva? Sunt muncitor, lucrez ..Dar ce? La noi e hotel aici? Noi nu arestăm oameni nevinovați. Decât să-mi bat soția sau să fac altele. Deci tu ești pregătit să faci o faptă, să înțeleg. Ce faptă vrei să faci? Nu fac eu fapte șefu, la 53 de ani nu am făcut nimic. Păi și atunci ?Dar vreau să fiu arestat. Dar tu ai făcut vreo faptă penală ceva? Niciodată șefu. Și atunci de ce să te arestăm? Vreau eu ..Să fii arestat? Asa, degeaba? Daa..în locul altuia. Pă de ce?Care e motivul? M-am săturat de viața asta”.

Polițistul a explicat că a postat filmulețul pe internet pentru „a atrage atentia asupra comportamentului anumitor persoane, care, dupa cum s-a vazut in multe cazuri, ajung sa actioneze incalcand legea”.

Anchetă la Poliția Brăila

Conducerea IPJ Brăila nu s-a mulțumit cu explicația polițistului și a cerut o anchetă. Șefii lui vor să afle dacă acesta a încălcat atribuţiile de serviciu cu ocazia filmării şi publicării imaginilor cu cetăţeanul în cauză. De asemenea, în urma anchetei se va stabili dacă bărbatul a fost trimis cu o salvare la Spitalul de Psihiatrie pentru evaluarea stării lui de sănătate.

„În prumul rând, ancheta va stabili cine a făcut filmarea și cine a postat imaginile pe Facebook. Apoi, ancheta va stabili ce s-a întâmplat ulterior, dacă a fost solicitată o ambulanță pentru transportul la un medic psihiatru, pentru evaluare, al bărbatului care dorea să fie arestat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.