Vâlcea: Consilierii PNL au blocat activitatea Consiliului Județean

Membrii Consiliul Judetean (CJ) Vâlcea din partea PNL refuză să-l desemneze pe vicepreşedintele Bogdan Pistol în funcţia de preşedinte interimar. Pentru că nimeni nu mai are drept de semnătură după decesul lui Ion Cîlea, CJ riscă să piardă o finanţare de câteva sute de mii de euro, iar angajaţii instituţiei să nu-şi mai primească salariile, scrie adevarul.ro.

CJ ValceaConsilierii judeţeni s-au întrunit din nou în şedinţă extraordinară pentru a desemna un vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte. Deşi au majoritatea în Consiliu, liberalii nu pot să-l desemneze pe Bogdan Pistol preşedinte din cauza neînţelegerilor dintre preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, şi senatorul Dan Niţu.

Pentru a doua oară în doar câteva zile, liberalii au cerut amânarea discuţiilor şi convocarea unei alte şedinţe extraordinare.

„În numele colegilor îmi cer scuze pentru această mică întârziere, sunt conştient şi convins că avem soluţii pentru a debloca această situaţie. Este o situaţie obiectivă, în momentul în care facem acest lucru vrem să luăm cea mai bună decizie pentru judeţ. Vă spun sincer că lucrurile sunt deblocate în procent de 90 %, dar ca decizia să fie cea mai bună, vom solicita o alta şedinţă extraordinară” a spus consilierul Romulus Bulacu în şedinţa de luni.

Neînţelegerile din PNL vor duce la blocarea activităţii în CJ Vâlcea. Instituţia riscă să piardă câteva sute de mii de euro, iar peste 5000 de angajaţi din CJ şi instituţii subordonate vor rămâne fără salarii în luna ianuarie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here