Un tânăr prins de poliţişti la volan fără permis de conducere a primit doar avertisment. De ce a luat un judecător această decizie

Un tânăr din Turda, care a fost prins de poliţişti la volan fără să aibă permis de conducere. S-a ales cu dosar penal. Dar pentru că a fost sincer şi cooperant pe durata cercetărilor, judecătorul l-a iertat.

Tânărul a atras poliţia atunci când a parcat maşina într-un loc interzis. Pentru a fi amendat, i-au cerut permisul de conducere. Dar acesta a recunoscut că nu are aşa ceva. Motiv pentru care a fost dus la sediul poliţiei. Agenţii de la Rutieră au confirmat acest lucru, potrivit observatornews.ro.

Ce a decis judecătorul

Dosarul a ajuns în instanţă. Dar judecătorul a fost profund impresionat de sinceritatea acestuia, de faptul că pe tot parcursul procesului şi-a recunoscut faptele, dar şi de vârsta acestuia.

Magistraţii au ţinut cont că nu are antecedente penale şi că o viitoare pedeapsă i-ar putea strica onestitatea. Acesta a primit doar un avertisment. Ceea ce a făcut judecătorul nu este în afara legii. Un articol  spune că în anumite condiţii se poate renunţa la aplicarea pedepsei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.