Un tânăr a vrut să treacă graniţa din Republica Moldova în România cu 242 de litri de băuturi alcoolice

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Oancea au descoperit, în cooperare cu autorităţile vamale, cantitatea totală de 242 litri de alcool de diferite mărci ce urma să ajungă pe piaţa neagră din România.

În Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 19 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale tânărului, cantitatea totală de 92 litri de băuturi alcoolice (cognac şi vin spumant) şi 150 litri de lichid incolor, presupus a fi alcool, ce urma să fie distribuit pe piaţa neagră din România”, a transmis Poliția de Frontieră.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor, în valoare de 2.060 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Întreaga cantitate de alcool urmează a fi expertizată de autoritatea vamală în vederea stabilirii cu exectitate a conţinutului şi valorii acestuia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.