Un poștaș din județul Vrancea a furat pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ale sătenilor

Un angajat al Poștei Române, din județul Vrancea, s-a ales cu dosar penal și va fi concediat, după ce a furat pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ale sătenilor din comuna Chiojdeni. Poștașul și-ar fi însușit în jur de 20.000 de lei.

Totul a ieșit la iveală după ce oamenii nu și-au mai primit banii pe luna decembrie, deși sumele figurează ca fiind plătite la Poșta Română.

„Acest factor poștal, în care noi am avut mare încredere, și-a însușit acești bani de pensii, alocații și ajutoare sociale. O suma destul de mare, aproximativ 40.000 lei, după calculele noastre, dacă nu chiar și mai mulți. Pensiile pe luna ianuarie figurează ca și achitate la Poșta Focșani, dar în realitate oamenii nu și-au primit banii. Plus alocații și ajutoare sociale pe luna decembrie pe care nu le-am primit nici până azi. Sunt și persoane care nu au primit alocații de 2-3 luni”, s-a plâns un localnic jurnaliștilor de la Monitorul de Vrancea.

Supărați că nu și-au mai primit pensiile și ajutoarele sociale, oamenii au făcut reclamație la Poliție, care a deschis un dosar penal pe numele poștașului.

„La data de 24 ianuarie a.c., polițiștii din Gugești s-au sesizat din oficiu că un bărbat de 41 de ani, din comuna Chiojdeni, și-a însușit in mod repetat sume de bani primite în vederea efectuării de plăți către diverși beneficiari pe care ulterior le-a folosit in interes personal. În urma activităților specifice desfășurate cu operativitate s-a stabilit faptul că acesta a si contrafăcut semnăturile beneficiarilor sumelor de bani. În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 20000 de lei. (IPJ Vrancea).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here