Un consilier județean PSD din Teleorman a primit masterat din bani publici de la Consiliul Local Alexandria

masterat din bani publici

Consiliul Local Alexandria plătește un masterat din bani publici unui consilier județean PSD, Cristiana Alcea, la Universitatea Valahia din Târgoviște, după cum s-a votat în ultima ședință.

În ultima şedinţa a Consiliului Local Alexandria s-a luat decizia acordării unui masterat din bani publici consilierului judeţean din Teleorman, Cristiana Alcea, în interpelare fiind susţinut faptul că ar exista motive de natură socială care justifică această gratuitate.

Decizia de a plăti acest masterat din bani publici a fost luată în ultimele minute ale şedinţei Consiliului Local Alexandria, fiind aprobată la capitolul „Petiţii şi Interpelări”, iar mulţi dintre consilierii locali au fost revoltaţi. Florin Titirişcă, unul dintre cei care nu au votat pentru aprobarea acestei solicitări de masterat din bani publici, a declarat pentru Mediafax că nu e prima dată când astfel de facilităţi se decid la finalul şedinţei, iar motivaţiile lor nu se introduc în mapa consilierilor.

„Eu nici nu eram în sală când s-a votat asta, am aflat ulterior şi chiar m-am mirat că un consilier judeţean solicită şcoală gratuită, iar copiii fără posibilităţi financiare nu fac aşa ceva. Nu ştiu motivaţiile pentru care i s-a acordat masterat gratuit, pentru că ele nici măcar nu se introduc în mapă. De aceea, deciziile de genul ăsta se iau la finalul şedinţei. Dar pot să solicit pe legea 544, că sigur sunt interesante”, a spus Titirişcă.

Cătălin Dumitraşcu, alt consilier local, care era în sală, dar s-a abţinut de la vot, spune că, din ce îşi aduce aminte, decizia s-a luat pentru că Alcea, care este şi profesor de limba franceză, nu ar mai avea unul dintre părinţi şi nici nu are posibilităţi financiare. „Eu m-am abţinut, pentru că nu pot susţine aşa ceva. Nu mi se pare că era îndreptăţită la aşa ceva. Au zis ceva de genul că nu mai are un părinte şi că nu are posibilităţi financiare. Decizia s-a luat la sfârşitul şedinţei. Am considerat că aşa ceva nu poate fi votat favorabil”, a spus Dumitrașcu despre acest masterat din bani publici.

Ioan Augustin, viceprimarul Alexandriei, responsabil de funcţionarea şi organizarea reţelei şcolare din Teleorman, spune că decizia i se pare corectă, pentru că are la bază nişte criterii care asigură gratuitatea studiilor superioare la Universitatea Valahia din Târgovişte, filiala Alexandria. „Păi există câteva criterii, pe care consilierul judeţean Cristiana Alcea le-a îndeplinit. Ele au fost votate de Consiliul Local, inclusiv propunerile”, a spus viceprimarul Ioan Augustin, referindu-se la acest masterat din bani publici.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here