Un bac fluvial militar va traversa Dunarea de astăzi la Galaţi

Ministerul Apărării anunţă că, de sâmbătă, funcţionează un bac fluvial militar la Galaţi. Acesta are o capacitate de 500 de persoane la fiecare cursă. Prima cursă a fost operată la ora 17.00, iar nava va circula zilnic, între orele 6.00 – 20.00.

”Un bac fluvial militar acţionează de astăzi la Galaţi. Bacul militar a fost deja instalat la punctul de trecere Galaţi – I.C. Brătianu astăzi, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00” anunţă, sâmbătă, Ministerul Apărării, potrivit g4media.ro.

”În urma reanalizării situației operative de la nivelul județelor Galați și Tulcea, pentru punerea în aplicare a măsurilor de decongestionare şi fluidizare a trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina, prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a dispus reconfigurarea misiunii Ministerului Apărării Naţionale. Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România şi Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galaţi la Isaccea, Ministerul Apărării Naționale va asigura un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius” la Galaţi, pentru păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, județul Tulcea”, a mai precizat ministerul.

Nava militară este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, la o singură cursă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here