Tulcea: Un bărbat a fost amendat cu 3.000 de lei deoarece nu şi-a tratat câinele bolnav

Foto: ciinemaltratat. Sursa: Ciao.ro
Foto: ciinemaltratat. Sursa: Ciao.ro

Un bărbat din Tulcea a fost amendat cu 3.000 de lei deoarece nu a asigurat asistenţa veterinară pentru câinelui lui, rănit într-un accident rutier. 

 Daniela Condrea, purtătorul de cuvânt al IPJ, a declarat că proprietarul animalului rănit a fost la un cabinet veterinar. Potrivit acesteia, din cauza costurilor mari necesare pentru tratarea câinelui a renunţat la tratament.

Animalul bolnav, filmat 

„L-a lăsat în curte până când o persoană a filmat animalul rănit şi a postat fotografiile pe o reţea socială”, a declarat reprezentanta IPJ.

Poliţiştii s-au autosesizat miercuri. Ei au luat animalul de la deţinătorul acestuia din oraşul Babadag, potrivit digi24.ro. I-au acordat îngrijiri medicale de specialitate patrupedului căruia i-au găsit un spaţiu de cazare pe timpul tratamentului.

„Deţinătorul animalului a fost sancţionat contravenţional conform art. 5 alin. 1 din Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, cu amendă în valoare de 3.000 lei. Mulţumim celor doi medici veterinari, unul din municipiul Tulcea, celălalt din comuna Niculiţel, pentru punerea la dispoziţie a resurselor în vederea rezolvării situaţiei animalului”, a comunicat IPJ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.