Tone de carne și produse stricate descoperite în localurile din Costinești

Descinderi ale mascaților la mai multe localuri din stațiunea Costinești, după ce au  fost solicitați de inspectorii ANPC să îi ajute  la verificări.

Comisarii ANPC au fost împiedicați,  sâmbătă seară, să facă controale, ușile fiindu-le închise în față de angajații localurilor. Comisarii ANPC au găsit cantități mari de carne expirată și alte alimente ieșite din termen de 2-3 ani, a precizat președintele ANPC, Horia Constantinescu, potrivit digi24.ro.

Sâmbătă au fost controale de amploare ale inspectorilor ANPC în mai multe locații din Costineşti,  aceștia fiind nevoiţi să  meargă cu mascaţii pentru a intra în localuri, după ce uşile au fost încuiate de angajaţi. 

Șeful Autorităţîi Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a declarat că acțiunea a vizat un singur operator economic ce are mai multe puncte de lucru în Costinești. 

„A fost o acțiune de control începută ieri, la 3:00 după-amiază, și s-a încheiat duminică, la 7 dimineața. Din punctul de vedere al rezultatului cercetărilor, acțiune este un real succes. În schimb, din punctul de vedere al siguranței consumatorilor, un adevărat dezastru. Tone de carne expirată, kilograme întregi de materii prime, mult în afara datei limită de consum, toate, un real pericol pentru sănătatea și viața consumatorilor. A fost vizată activitatea unui singur operator economic cu multe puncte de lucru deschise în Costineşti. Au fost găsite mai multe depozite, inclusiv subterane, iar ceea ce se găsea acolo depășește cu mult orice imaginație. Au fost găsite tone carne expirată, achiziționată atunci când aceasta se afla în imediată apropiere a termenului de durabilitate minimală, probabil achiziționată la preț mult mai mic decât cel obișnuit, depozitată apoi în spațiile de frig pentru a fi comercializată. Cantităti enorme de carne de mici erau comercializate în continuare, în afara termenului, iar condimentele aveau 3-4 ani vechime. Sute de borcane de murături expirate din 2020, sute de plicuri, sute de sticluțe expirate din 2019, a mai spus Horia Constantinescu.

„În urma descinderii, care a avut loc la o societate comercială din stațiunea Costinești, au fost identificate 6 camere de congelare, în interiorul acestora fiind descoperite peste 6 tone de alimente (pește și carne), de diverse categorii și sortimente, al căror termen de valabilitate era expirat, pentru unele produse încă din anul 2020. Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, în vederea distrugerii”, se arată în comunicatul transmis oamenii legii. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here