Tinerii casătoriți vor primi de la Primăria Slatina un ajutor de 1.000 de lei, începând de anul viitor

Primăria Slatina

Tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani, care se vor căsători, începând de la anul, vor primi de la Primăria Slatina un sprijin financiar în valoare de 1.000 lei, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat vineri de consilierii locali.

Viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu, a explicat că municipalitatea vrea să susţină şi să încurajeze căsătoria şi familia, astfel că la căsătorie va fi acordat un sprijin financiar în valoare de 1.000 de lei.

„Am decis să acordăm un sprijin financiar pentru tinerii căsătoriţi. Este vorba despre cei care au vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani. Pentru că statul sprijină familia, vrem să încurajăm căsătoria şi familia şi tocmai de aceea ne-am gândit că aceşti tineri merită un sprijin financiar de 1.000 lei”, a explicat Vîlceleanu.

Viceprimarul nu crede că banii vor constitui un stimulent pentru căsătorie. „Nu cred că slătinenii se vor căsători pentru 1.000 lei, în nici un caz, dar noi vrem să-i încurajăm, să-i sprijinim şi să fim alături de ei”, a mai spus el.

Condiţiile pe care mirii trebuie să le îndeplinească pentru a obţine acest sprijin financiar de la Primăria Slatina sunt următoarele: ambii soţi să fie la prima căsătorie, să aibă vârsta între 18 şi 35 de ani, căsătoria să aibă loc doar în municipiul Slatina.

„După ce se vor căsători, în termen de 60 de zile, tinerii vor putea să vină la Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială, să depună o cerere tip şi să solicite acest ajutor”, a conchis viceprimarul Vîlceleanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.