Stadion de 22 milioane de euro pentru Chindia Târgoviște, din liga a doua. Ce spune șeful CJ Dâmbovița

Orașul Târgovişte se va putea mândri cu un stadion nou-nouț, în valoare de 22 milioane de euro, deşi Chindia Târgoviște, echipa de fotbal din localitate, evoluează de ani buni în liga a doua.

Compania Naţională de Investiţii a dat aviz favorabil pentru ridicarea unui nou stadion în Târgovişte, informează Mediafax.

Noua arenă urmează să aibă aproximativ 12.000 de locuri şi costurile sunt aproximate la 22 milioane de euro. Ultima dată când Târgovişte a avut echipă de fotbal în Liga 1 a fost în sezonul 1997-1998. În prezent, echipa care joacă în cel mai ridicat eşalon este Chindia Târgovişte, echipă înfiinţată în 2010 şi aflată pe locul 6 în liga secundă, cu şanse extrem de mici la promovare. FCM Târgovişte, cea mai reprezentativă echipă a oraşului, a fost dizolvată în 2015.

Noua arenă va fi amplasată în zona gării Târgovişte: ”Studiul de prefezabilitate este la Compania Naţională de Investiţii. Ni s-au mai cerut câteva clarificări, iar săptămâna trecută le-am înaintat. Acum va intra în comisia ministerului pentru a fi inclus pe lista de finanţare. Noi am făcut toate demersurile legale, am transferat terenul către CNI, am întocmit studiul de prefezabilitate. Sper că în 2-3 ani să avem un stadion la Târgovişte”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Fotbalul românesc se bucură de trei arene noi, construite în ultimii ani la Bucureşti (Arena Naţională), Cluj (Cluj Arena) şi Ploieşti (Ilie Oană). De asemenea, lucrările la stadioanele din Craiova şi Târgu Jiu sunt aproape de final. În faza de proiect sunt arenele Steaua, Dinamo şi Arcul de Triumf.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here