Soldaţii americani sosiţi la Saber Guardian 2017 s-au întâlnit cu primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău

Saber Guardian 2017
FOTO: voceavalcii.ro

O delegaţie militară formată din militari americani și români care participă la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017 (SG17) a fost primită joi de primarul oraşului Râmnicu-Vâlcea, Mircia Gutău, alături de subprefectul Aurora Gherghina şi de viceprimarul Carmen Preda.

Este vorba de specialişti în Afaceri Civile (US Civil Affairs) şi specialişti în cooperare civili – militari de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forţelor Terestre, alături de soldaţi ai Garnizoanei Vâlcea.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Râmnicu Vâlcea, vizita a fost una de informare documentară, care a avut drept scop promovarea parteneriatului strategic româno-american şi s-a desfăşurat în cadrul exerciţiului multinaţional Saber Guardian 2017 (SG17), care presupune şi un marş al forţelor armate americane cu coloane de vehicule de luptă prin judeţele Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sibiu, Prahova, Argeş, Vâlcea, Prahova, Ialomiţa şi Giurgiu.

Delegaţia de militari americani, formată din colonelul Henry Donaldson, locotenent colonelul Lowe, căpitanul Jen Pitassi, căpitanul Schriver, locotenentul Dean Chanliongco, SSG Rosa Alicia, SSG Arthur Kleeb şi SFC John Wessly, a făcut o scurtă prezentare a exerciţiului aflat în derulare și a apreciat ospitalitatea locuitorilor oraşului şi interesul arătat de aceştia în cadrul evenimentului „porţi deschise” de miercuri seara, din zona comunei Mihăeşti.

Primarul Mircia Gutău a subliniat că este o onoare să îi primească la Primăria municipiului şi le-a mulţumit pentru tot ceea ce Statele Unite ale Americii au făcut pentru România. Edilul-şef a făcut şi o scurtă prezentare a municipiului, iar militarilor le-a fost înmânată o mapă cu materiale de prezentare a Râmnicului.

Soldaţii americani organizează, la Râmnicu Vâlcea o expoziţie de tehnică militară constând în cinci vehicule complexe de luptă americane şi două din dotarea Armatei Române, care vor fi prezentate publicului larg. Evenimentul este programat să aibă loc vineri, 14 iulie, între 12,00 și 15,00, în parcarea privată situată între Consiliul Judeţean Vâlcea şi sediul unei bănci.

În judeţul Vâlcea, sunt peste 2.500 de militari NATO care participă la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 17, găzduit de România. Este organizat un exerciţiu amplu de traversarea a râului Olt pe un pod plutitor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here