Slănic Moldova: Adrian Cernea, fostul campion național la off-road, și-a pierdut viață după ce mașina pe care o conducea la o competiție a fost luată de viitură

Adrian Cernea. Sursa foto: Campionatul National de Off-Road
Adrian Cernea. Sursa foto: Campionatul National de Off-Road

Pilotul decedat în accidentul de la Slănic Moldova este fostul camion național Adrian Cernea, a anuntat sâmbătă seară, Federaţia Română de Automobilism Sportiv. Maşina pe care acesta o conducea a fost luată de viitură, la trecerea râului, pilotul neputând să iasă din ea. 

Concursul a fost oprit. Federaţia a demarat propria cerecetare pentru constatarea cauzelor producerii accidentului tragic, potrivit g4media.ro.

 Mesajul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv

„Cu durere în suflet anunţăm faptul că pilotul de off road, fost campion naţional, Adrian Cernea, a decedat astăzi, în timpul unei etape naţionale de off road, care are loc la Slănic Moldova. Echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinşi de o viitură. Maşina de concurs a fost luată de ape. Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naţionale de Off Road, prezenţi la Slănic Moldova”, a transmis Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Concursul a fost întrerupt imediat. S-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la faţa locului, cât şi cu echipaje ISU, pentru salvarea pilotului.

”Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos. Încă din momentul în care a primit primele informaţii privind dispariţia lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgenţă şi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs tragedia. Membri ai Comisiei de Off Road au informat familiile imediat după ce s-a aflat de momentul viiturii şi s-a păstrat legătură în permanenţă”, a mai precizat Federaţia.

Preşedintele FRAS, Norris Măgeanu, şi vicepreşedintele Cătălin Nicolescu, şef al Comisiei de Securitate, s-au dus la  Slănic Moldova.

Cum s-a produs tragedia

Un echipaj care participa la o competiţie de off road a fost luat de apele râului Oituz, între Breţcu (judeţul Covasna) şi Poiana Sărată (judeţul Bacău). Copilotul a fost salvat, fiind transportat la spital, însă pilotul a decedat.

Un autoturism care participa la o competiție de off-road în stațiunea Slănic-Moldova a fost luat de ape, sâmbătă. Doar unul dintre cei doi bărbați care se aflau în mașină a reușit să se salveze.

„Astăzi, în jurul orei 17.00, polițiștii au fost sesizați prin 112, de către un tânăr, de 30 de ani, din București, despre faptul că un bărbat, de 40 de ani, din aceeași localitate, a fost luat de apele unui pârâu, în pădurea din comuna Poiana-Sărată. Din primele verificări, s-a stabilit că un echipaj aflat într-un autovehicul, care participa la un concurs de offroad din Stațiunea Slănic-Moldova și se deplasa pe traseul dintre Slănic către Brețcu, județul Covasna a fost luat de viitură”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Bacău.

Tânărul de 30 de ani a reușit să traverseze pârâul pe malul opus. Masina în care era bărbatul de 40 de ani, a fost luat de viitură.

Polițiștii, pompierii și voluntarii s-au mobilizat și au efectuat căutări.

A fost preluat de pe malul pârâului tânărul de 30 de ani. Apoi a fost descoperit și celălalt bărbat, căruia i-au fost efectuate manevre de resuscitare, fără succes.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here