Scandal la Ilfov. S-a deschis un dosar penal pentru coruperea alegătorilor de către Marian Petrache

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov a deschis un dosar penal pentru coruperea alegătorilor după ce în spaţiul public au apărut înregistrări audio în care liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean, discută despre mobilizarea oamenilor la alegerile de duminica trecută.

Marian Petrache a susţinut sâmbătă că nu există nicio încălcare a legii şi că Parchetul ar trebui să cerceteze situaţia. Declaraţiile au fost făcute după ce în presă a apărut o înregistrare audio în care Petrache vorbeşte despre mobilizarea oamenilor la vot.

„Toate partidele sunt organizate pe aşa-zisele registre electorale sau registre de votanţi. Eu eram în campania electorală, mă întâlnisem cu colegii mei şi le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de încălcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeşte de bani, iar eu îi spun: aveţi grijă mare grijă că dacă umblaţi cu bani, vă ia poliţia. Dar ce nu dau cei care sunt interesaţi în înregistrarea aceea: la final… În sudul ţării şi în Moldova, PSD ia foarte uşor voturi, mult mai uşor decât PNL, natural, are un bazin electoral mai mare. (…) Dacă e un cetăţean onest care a făcut această înregistrare şi consideră că a fost încălcată legea, la Parchet cu ea!”, a declarat Marian Petrache.

Liberalul a mai susţinut că sunt oameni interesaţi să-l compromită şi că nu este nicio coincidenţă că înregistrarea a fost dată cu puţin timp înainte ca PNL Ilfov să semneze protocolul de colaborare cu PMP, care îi garantează un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean. „Am sentimentul că a fost o strategie, că peste tot am fost urmărit şi s-a încercat să se vadă dacă cumva spun vreo chestie care poate fi folosită împotriva mea. Sunt convins de această chestie. Asta pentru că, probabil, era previzibil rezultatul. Nu vreau să mă încarc negativ. (…) E în regulă. Probabil că dacă nu semnam protocolul nu se deschidea (un dosar pe tema alegerilor din Ilfov – n.red.). O să cerceteze. E foarte bine. (…) Parchetul mi se pare firesc să ia act şi să cerceteze. Şi mie îmi convine, pentru ca să nu rămân cu blamul că nu ştiu ce am făcut. Dacă descoperă Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecinţele. Nu o să găsească, vă garantez”, a mai susţinut Petrache.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here