Șase medici, în izolare după ce un suspect de COVID 19 i-a scuipat

Medici din Constanta, in izolare, sursa Google
Medici din Constanta, in izolare, sursa Google

Incident grav în județul  Constanța. Șase medici de la Spitalul Hârșova au intrat în izolare, după ce un localnic beat, suspect de COVID-19, a intrat în spital plin de sânge și i-a scuipat.

Individul se afla afla în zolare la domiciliu, a fugit din locuință, s-a accidentat și a intrat în spital plin de sânge, amenințând, jignind și scuipând medicii, a scris, revoltat, managerul instituției, Andrei Bogdan Zidaru, pe Facebook.

„Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie sa faca fata unor situatii extreme, neprevazute, cum este cea pe care o vom relata in cele ce urmeaza. Individul din imagine, aflat in a treisprezecea zi de autoizolare s-a autoaccidentat, a patruns grav ranit in incinta spitalului amenintand, jignind si scuipand medici si asistente deopotriva, oameni care erau acolo pregatiti sa-i salveze viata. Oameni care au continuat sa isi faca treaba, indiferent de amenintarile acestuia si de faptul ca se expun unui caz suspect de COVID-19.

Individul in cauza a trebuit sa fie stabilizat pe treptele spitalului, intrucat a fost imposibil sa fie tratat in alta parte, acesta pierzand mult sange si fiind intr-o stare critica. Rezultatul? 6 angajati ai spitalului, nevinovati, care si-au facut treaba cu maxima daruire, aflati acum in autoizolare pana la sosirea vestilor (rezultatele testarii la COVID-19). Si, bineinteles, acest individ, stabilizat, teafar si izolat pana la aflarea rezultatelor. Pe aceasta cale felicitam colegii pentru calmul si tactul de care dau dovada zi de zi, ajutand oamenii, indiferent de riscurile la care se expun. Acesti oameni sunt niste eroi si trebuie tratati ca atare! Nu injurati, nu scuipati, nu batjocoriti, nu umiliti, nu expusi la agenti patogeni fara echipamente de protectie, nu mintiti in dauna propriei sanatati. De asemenea, multumim organelor competente pentru interventia rapida. Stim ca va este greu, mai ales in aceasta perioada de criza”.

Directorul spitalului spune că va solicita aurorităților să asigure paza unității medicale.

„Solicitam public intocmirea unui dosar penal pentru acest individ care a riscat vietile oamenilor care l-au salvat astazi. Ne va fi din ce in ce mai greu sa continuam in aceste conditii. Este nevoie de mult calm si intelegere. In cursul zilei de maine va fi solicitata comandamentului pentru situatii de urgenta prezenta armatei (sau a unei alte autoritati) pentru a asigura paza institutiei”, a scris managerul Andrei Bogdan Zidaru, luni seară, pe Facebook.

Medicii din Constanța, în pragul disperării:„Voi ne ajutați pe noi, noi vă ajutăm pe voi!”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.