Prognoză meteo de la ANM. Cât de cald va fi în țară în lunile iulie, august și septembrie

prognoza meteo
Sursa foto: panoramio.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele trei luni. Astfel, în perioada iulie-august, vremea va fi extrem de caldă, iar precipitațiile reduse în majoritatea zonelor țării. În luna septembrie, de asemenea, valorile termice vor continua să fie mai ridicate decât norma climatologică. Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe durată medie de la Reading, Marea Britanie, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Iulie

În luna iulie 2017, în sud, sud-est și vest va mai cald decât în mod normal în această perioadă. Dacă în mod normal temperatura medie pentru luna iulie este de 20,2 grade Celsius, în acest an, în luna iulie această temperatură medie o vom întâlni izolat în nord. În restul țării, vor fi temperaturi medii cuprinse între 22 și 26 de grade Celsius. Trebuie ținut cont că valorile medie țin cont atât de temperaturile înregistrate noaptea.

Precipitațiile vor fi, de asemenea, mult sub norma perioadei. Norma multianuală lunară era de 77 de l/mp și acum în sud, sud-est și est mai ales vom avea o medie la jumătate de 40 de l/mp. În restul țării va fi de 60 l/mp și doar izolat în nord vom fi în normă. Luna iulie 2017 urmează a fi una extrem de caldă și de secetoasă.

August

Luna august 2017 nu aduce nicio schimbare. Temperaturile vor fi în continuare ridicate, peste normal perioadei. Dacă în această lună media multianuală lunară este de 19 grade Celsius, vom avea medii de 20-24 grade Celsius. Precipitațiile vor fi ceva mai apropiate de media de 64 l/mp, excepție vor face regiunile sudice, estice și vestice unde vorbim de medii la fel de scăzute ca-n iulie de 40 l/mp.

Septembrie

Luna septembrie 2017 este a patra lună de vară. Temperaturile vor continua să fie mai calde decât în mod normal. Dacă vorbeam de o medie de 14 grade Celsius în septembrie, în acest an va fi de 18 în sud, est, vest. Precipitațiile, cu excepția nordului și centrului, vor fi deficitare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here