Primele implanturi de stimulatoare cardiace la Spitalul Județean Galați VIDEO

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați s-au realizat, marți, primele implanturi de stimulatoare cardiace. Intervențiile medicale au fost realizate de o echipă mixtă de specialiști de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați și de la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

Echipa a fost condusă de către prof. dr. Dan Dobreanu, coordonatorul Programului Național de Implant Stimulatoare și Defibrilatoare Cardiace.

„De la Iaşi şi pană la Bucureşti nu mai există niciun centru de implanturi. Este nevoie de aceste centre pentru că există categorii de pacienţi la care este vital să se intervină de urgenţă. Pentru zona de cardiologie intervenţională Galaţiul a devenit un pol  unde se pot adresa pacienţi din mai multe judeţe”, a declarat medicul Dan Dobreanu. 

“Galațiul a devenit centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace. Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați este singura unitate medicală din zonă unde se pot realiza astfel de proceduri. Stimulatoarele cardiace sunt dispozitive medicale care salvează viața pacienților cu probleme de ritm cardiac. Pentru acești bolnavi nu există altă soluție, nu există un medicament care să trateze această afecțiune. Singura șansă este montarea unor stimulatoare cardiace. Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați a achiziționat, cu fonduri de la Consiliul Județean, stimulatoare cardiace de ultimă generație compatibile RMN.Această procedură medicală este gratuită pentru pacienți, deoarece Consiliul Județean va suporta costurile dispozitivelor medicale până la sfârșitul acestui an”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În paralel, unitatea medicală va demara procedurile de acces în Programul Național de Implant Stimulatoare și Defibrilatoare Cardiace, astfel încât dispozitivele medicale să fie decontate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate.  

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here