Primarul Nicolae Robu anunță că se reia circulația vaporașelor pe Bega, la Zilele Timișoarei

vaporașe pe Bega

Manifestările pentru Zilele Timişoarei, care se desfăşoară începând de vineri, vor aduce şi relansarea pe Bega pentru transportul de persoane a vaporaşelor achiziţionate de Primărie, în cadrul unui proiect european, după aproape doi ani de suspendare a călătoriilor.

„Avem confirmarea Ministerului Transporturilor că vom putea circula cu vaporaşele în perioada 3-5 august, iar călătoriile vor fi gratuite. Una dintre nave va fi de protocol, dedicată delegaţiilor pe care le avem, dar după încheierea plimbărilor de protocol, şi acea navă va sta la dispoziţia cetăţenilor”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Edilul speră ca Ministerul Transporturilor să dea şi ultima semnătură necesară pentru avizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare şi a unor elemente de semnalistică, până de Ziua Marinei, pentru ca navele de pasageri să poată circula la capacitate maximă, iar apoi să fie folosite şi pentru transportul public în comun, de-a lungul întregului tronson timişorean al Canalului Bega.

La finele lunii mai, Guvernul a adoptat hotărârea de înfiinţare, în subordinea Ministerului Transporturilor, a Regiei Autonome de Administrare a Căii Navigabile (RAACN) „Canalul Bega”, ceea ce permite intrarea în circulaţie, pe tronsonul timişorean, a celor şapte vaporaşe cumpărate de municipalitate în urmă cu peste doi ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here