Primăria Chișinău face dosarul de candidatură. Nouă orașe vor să găzduiască Supercupa Europei 2020

Supercupa Europei

Nouă oraşe, printre care Chişinău, sunt interesate să găzduiască Supercupa Europei, Euro 2020, a anunţat luni Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

Nouă federaţii naţionale s-au arătat interesate de organizarea Supercupei Europei din 2020. Au fost propuse următoarele stadioane: Arena Naţională din Tirana (Albania), stadionul Dinamo din Minsk (Belarus), stadionul Olimpic din Helsinki, Grand Stade din Nisa (Franţa), Sami Ofer de Haifa (Israel), Stadionul Central din Almatî (Kazahstan), Stadionul Zimbru din Chişinău (Republica Moldova), Windsor Park din Belfast (Irlanda de Nord) şi Dragao din Porto (Portugalia).

Federaţiile care vor găzdui meciuri de la EURO 2020, printre care se numără şi Federaţia Română de Fotbal, nu sunt eligibile pentru a organiza Supercupa în acel an. Oraşele interesate vor prezenta dosarul de candidatură cel mai târziu pe 29 martie. Comitetul Executiv al UEFA va alege în luna mai stadionul pe care va avea loc partida.

Următoarele două ediţii ale Supercupei Europei se vor disputa pe arena Lillekula din Tallinn, capitala Estoniei, în 2018, şi pe stadionul Beşiktaş din Istanbul, în 2019. Ediţia din 2017 a avut loc pe Arena Filip al II-lea din Skopje, capitala Macedoniei. Real Madrid a învins-o pe Manchester United cu scorul de 2-1.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here