Podul peste Dunăre, construit cu oțel de la combinatul siderugic Galați

Combinatul siderurgic Galați anunță că a început livrările de oțel pentru podul de la Brăila, cel mai important proiect de infrastructură derulat în prezent în România. Podul peste Dunăre este o investiție de 488 de milioane de euro și este al cincilea din Europa în ceea ce priveşte gradul de complexitate.

Conform contractului, combinatul Siderurgic livrează pentru Fincantieri Infrastructure tablă groasă care este, mai apoi, folosită la confecționarea segmenților tablierului podului, operațiune care se desfășoară la Șantierul Naval Vard din Brăila.  

“Acest pod va dăinui mulți, mulți ani iar priceperea și pasiunea colegilor mei vor adăuga trăinicie și valoare acestui proiect benefic pentru întreaga țară. Suntem mândri să fim furnizori dar și foarte hotărâți să livrăm clientului nostru soluțiile tehnice, logistice și comerciale așteptate” a comentat Bogdan Grecu, Directorul General al LIBERTY Galați.

“Podul are o mare importanță pentru noi și pentru comunitate. Am arătat deschidere și flexibilitate față de cerințele specifice ale clientului nostru. Totodată, am reușit ca pentru primele volume să reducem timpii de laminare de la 6 – 8 la 2 – 4 săptămâni, în urma prioritizării proiectului pe întregul circuit de producție”, a declarat Cristina Șerbănoiu, Șeful echipei Servicii Clienți a LIBERTY Galați.

sursa foto: Liberty Galati

Podul peste Dunăre din județul Brăila va avea o lungime de 1.974 de metri și va fi construit de asocierea dintre companiile Astaldi și IHI Infrastructure Systems. Valoarea proiectului este estimată la 488 milioane de euro.

CITESTE SI : Cuc spune că lucrările la podul peste Dunăre de la Brăila sunt în grafic

Durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni, din care 12 luni proiectarea şi 36 de luni execuţia, iar termenul de garanţie este de 10 ani. Podul va avea o lungime de 1,9 km.

Tabla groasă produsă la Galați a fost folosită și la construcția Podului Osman Gazi, inaugurat în 2016, ce traversează Golful Izmit. La mai mult de 2.620 de metri lungime, este considerat al șaselea din lume ca anvergură între stâlpii de susținere.

Liberty Galați a fost achiziționată la începutul lunii iulie 2019, împreună cu alte șase unități siderurgice importante și cinci centre de servicii din șapte țări europene.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.