Planul Roșu activat în județul Vrancea, după ce un autocar cu 43 de ucraineni s-a răsturnat

Accident
Accident. Sursa foto : digi24

Douăzeci de ucraineni, dintre care patru copii cu vârste între 5 şi 16 ani, au fost internate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, sâmbătă dimineaţă.

Autocarul cu care aceştia se întorceau în Ucraina s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe E 85, la Garoafa, a informat prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, potrivit g4media.ro.

Din cele 20 de persoane internate, 17 au doar răni superficiale, zgârieturi sau lovituri care nu le pun în pericol viaţa. Trei femei au probleme accentuate, una având două vertebre dislocate (L3-L4), o altă persoană are dislocat umărul şi a treia are o durere cervicală.

„În această dimineaţă, la ora 02,36, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Anghel Saligny’ al judeţului Vrancea am activat Planul Roşu de intervenţie, (…) după ce un apel primit în jurul orei 02,27 la numărul unic de urgenţă 112 anunţa că un autocar, în care se aflau 43 de pasageri de cetăţenie ucraineană, care circula pe sensul de mers înspre Adjud, s-a răsturnat în afara părţii carosabile pe DN 2 E 85, la intrarea în localitatea Garoafa. (…) Au fost transportate la spital 20 de persoane, printre care patru copii cu vârste între 5 şi 16 ani. Celelalte 23 de persoane au fost transportate la Centrul de Primire Refugiaţi din Focşani. Ulterior, trei persoane din cele ajunse la Centrul de Primire Refugiaţi au solicitat evaluare medicală şi au fost transportate la spital”, a precizat Nicuşor Halici.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here