Percheziții la Prefectura și Primăria Giurgiu și la sediul CNADNR, într-un dosar de abuz în serviciu

Mai multe percheziţii au loc miercuri dimineață la Prefectura Giurgiu, dar şi la sediul CNADNR, într-un dosar de abuz în serviciu și uzurpare a funcției.

Perchezițiile sunt făcute de politiștii de la la Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR împreună cu procurori de la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel București.

Sunt 14 percheziții în desfășurare, o parte la instituții publice, la Prefectura Giurgu, sediul CNADNR, dar și la Primăria din Giurgiu. Sunt suspiciuni de abuz în serviciu , dar și de uzurpare a funcției.

Această anchetă îl vizează pe actualul subprefect din Giurgiu pentru fapte săvârșite în perioada în care era director al Direcției de Taxe Locale din județ. Există suspiciunea că aceasta ar fi acordat un contract către o firmă privată din Cluj pentru colectarea contravalorii amenzilor rutiere, însă banii nu mai ajungeau la bugetul Primăriei.

„Din cercetări a reieşit că funcţionari din cadrul unei instituţii ar fi încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele şi pe seama autorităţii administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line. Platforma utilizată nu era acreditată şi autorizată de către instituţiile abilitate pentru desfăşurarea acestei activităţi. Astfel, ar fi fost încasaţi, în perioada iunie 2015–iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate on-line, fiind vătămate drepturile şi interesele unităţilor administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare”, transmite Poliţia Română.

Se vor face și audieri la sediul Parchetului. Șase persoane urmează să fie aduse la audieri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here