Pelerinaj la moaştele Sfântului Andrei doar pentru locuitorii orașului Galați

sursa: Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Pelerinajul la moaştele Sfântului Andrei se va organiza în acest an la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, însă va fi permis accesul doar credincioșilor care au domiciliul oraş.

Potrivit unui comunicat de presă al Arhipiscopiei Dunării de Jos, credincioşii se vor putea închina în zilele de duminică şi luni la Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei şi ale unor sfinţi doctori tămăduitori, care vor fi aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi.

„În fiecare an, sărbătorile închinate ocrotitorului spiritual al oraşului Galaţi şi al Arhiepiscopiei Dunării de Jos – Sfântul Apostol Andrei, încreştinătorul poporului român şi protector ceresc al Sfintei noastre Biserici Ortodoxe strămoşeşti, reprezintă un prilej de mare bucurie duhovnicească pentru toţi slujitorii şi credincioşii Eparhiei Dunării de Jos.

În acest an, programul prilejuit de sărbătoarea închinată Sfântului Apostol Andrei, va consta în săvârşirea la Catedrala Arhiepiscopală, în ziua de duminică, 29 noiembrie 2020 a Sfintei Liturghii, începând cu ora 9.00, respectiv a slujbei Privegherii, de la ora 17.00, iar în ziua hramului, luni 30 noiembrie 2020 – Sfânta Liturghie, începând cu ora 9.00.

În cele două zile de sărbătoare, credincioşii prezenţi se vor putea închina la Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei şi ale unor sfinţi doctori tămăduitori, aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, pentru care s-au luat din timp toate măsurile de distanţare fizică şi de respectare strictă a normelor igienico-sanitare în vigoare, prin contribuţia preoţilor şi a voluntarilor”, a transmis Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La pelerinaj vor avea acces doar cetăţenii care au domiciliul în municipiul Galaţi şi se vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare de acces către racla cu sfintele moaşte.

„Astfel, vom institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare de acces către racla cu sfintele moaşte, pe strada Domnească şi strada Episcop Melchisedec, în scopul creării unor condiţii optime pentru desfăşurarea pelerinajului, pentru evitarea aglomeraţiei şi respectarea normelor de protecţie sanitară. De asemenea, precizăm că la racla cu sfintele moaşte vor avea acces doar cetăţenii care au domiciliul în municipiul Galaţi, iar pentru a uşura accesul în zona de închinare este recomandat ca dovada domiciliului să se facă cu cartea de identitate”, informează Jandarmeria Galați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here