Opt decese la căminul de bătrâni din Galați. Alte 90 de persoane, infectate

Focar de COVID 19 la caminul de batrani

Crește numărul deceselor la căminul de bătrâni din Galați, care a fost declarat focar de COVID-19. Un nou deces s-a înregistrat luni, fiind vorba de un bărbat de 78 ani, cu multiple afecțiuni. El era la internat la un spital din orașul Galați și a murit din cauza complicațiilor pe fondul infectării cu noul virus. Până în prezent, opt persoane din cămin au decedat din cauza virusului.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Galați, din cei circa 140 de bătrâni, 72 au fost confirmați cu coronavirus și au fost internați în spital. De asemenea, 18 persoane din rândul personalului au fost testate pozitiv. În prezent, în căminul privat mai sunt 60 internați, toți fiind negativi la COVID 19. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat, luni, în control la căminul de bătrâni a recomandat ca toți cei care au rămas internați să fie testați, periodic.

„Am recomandat să se re-evalueze și să se re-testeze periodic fiecare din acești bătrânie”, a a declarat ministrul Sănătății.

Virusul COVID -19 a fost adus în căminul de îngrijirea bătrânilor de către directoarea unității, care luase contact cu soțul ei,  întors din Turcia, pe 20 martie, după care bărbatul s-a îmbolnăvit de  COVID-19 și a decedat pe 3 aprilie.

VIDEO Ministrul Sănătății, despre focarul de COVID-19 de la căminul de bătrâni din Galați:„Nu s-a făcut triajul epidemiologic”

Un nou caz de coronavirus a mai fost înregistrat și la cel de-al doilea cămin de îngrijirea vârstnicilor din Galați, Căminul “Sf. Spiridon”, aflat în administrarea Primăriei Galați. În prezent 6 persoane sunt pozitive, dintre care 2 vârstnici și patru angajați ai căminului. Toți cei 139 de beneficiari și cei 67 de angajați au fost testați.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Galați, în total, au fost înregistrate 204 de cazuri de coronavirus și 14 decese. În prezent, sunt 791 de persoane aflate în carantină și 505 persoane aflate în izolare la domiciliu, fiind realizate, până acum, 1227 de teste.  

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here